DSC_9793

.


.

MAKRILLFISKE

"Catch your dream"  

.

.

RING OSS IDAG 046-(0)707176655                                     or click here ►

.


.

.


.

CATCH YOUR DREAM
Ibland när makrillen jagar upp småsillen till ytan ser det ut som att vattnet börjar koka. Ett frenzy bland makrillarna som likt torpeder genomborrar sillstimmet, måsarna är inte sena att stämma in i kalaset. Populär för sin goda smak är makrillen ett signum för Bohuslän om sommaren.

Makrillen anländer den svenska västkusten i mitten på maj. Dom kommer hit för att lägga sin rom och äta upp sig under sommaren. Dom lämnar kusten i slutet av september för att övervintra norr om England, här står dom på djup runt 300 meter och förbrukar väldigt lite energi.

Makrillfiske är något som passar alla! Gammal som ung, när man fiskar makrill har man inte tråkigt. Ibland får man dom en och en men ibland kommer det ett jättestim och det sitter makrill på varje krok. Ta med familjen, kompisarna eller din mormor på ett riktigt fiskeäventyr där vi lär er att fiska med spö och häckla. Turerna är vanligtvis på 3 timmar. vi använder ekolod och kända platser för att finna fisken. Fisken får du lära dig att rensa. Det du fångar får du behålla och vi berättar gärna ett recept för att laga till en riktigt god middag. 

Detta är att uppleva Bohuslän på riktigt!

Vackra ön Hönö med sina 5000 invånare. Endast 20 km från Göteborgs central. Populärt för sin shopping med många unika butiker i Hönö Klåva. En gång i tiden Sveriges största fiskeläge då det oftast var isfritt om vintrarna. Här hittar du en egen badplats eller så väljer du en av de stora. Fika på något av cafeérna eller ta en bit mat i någon av alla våra restauranger. Om du vill söka mer information om Hönös historia bör du besöka Fiskemuseét i Klåva och hembygdsmuseumet.

INFORMATION
Pris: Från 450 SEK
Säsong: Juni - September
Tid på tur: Från 3 timmar
Språk: Svenska, Engelska
Inkluderat: Lån av fiskeutrustning, Lån av skyddskläder, flytvästar
Att tänka på: Något att ta hem fisken i. Om ni lider av sjösjuka, ta en sväng förbi apoteket.

Äventyr & Tång AB

Besöksadress:
Västra vägen 17
47542 Hönö

Tel: +46-707176655
Mail: info@marineevent.se