DSC_9793

.


.

Krabbfiske safari

"Catch your dream"  

.

.

RING OSS IDAG 046-(0)707176655                                     or click here ►

.


.

.


.

CATCH YOUR DREAM
Följ med på ett fiske med gamla anor. Krabbor fiskas med krabbtinor, eller kupor som det kallas i vår dela av Bohuslän. Vi fiskar i trakten av Vinga.

Ni deltar i fiskandet och får lära er att använda vår hydualiska lindragare för att få upp burarna, ta ut fångsten och agna om burarna innan vi återutsätter burarna. Vi använder vårt ekolod för att få burarna på exakt rätt ställe igen. Vi drar ett antal burar tills vi fått ihop till dagens fångst.

Vår båt BLUE LADY är utrustad med modern utrustning men fiskar enligt gammaldags vis för ett hållbart fiske.
Skyddsutrustning och handskar lånar ni av oss. Se till att ha lagom med kläder under för årstiden. Ha gärna stövlar eller likvärdigt på fötterna.

Krabborna vi fångar delar vi mellan er gäster så ni får med er hem och koka. Vi har ett bra recept vi gärna delar med oss av.

Vackra ön Hönö med sina 5000 invånare. Endast 20 km från Göteborgs central. Populärt för sin shopping med många unika butiker i Hönö Klåva. En gång i tiden Sveriges största fiskeläge då det oftast var isfritt om vintrarna. Här hittar du en egen badplats eller så väljer du en av de stora. Fika på något av cafeérna eller ta en bit mat i någon av alla våra restauranger. Om du vill söka mer information om Hönös historia bör du besöka Fiskemuseét i Klåva och hembygdsmuseumet.

INFORMATION
Pris:  600 SEK
Säsong: April - September
Längd på tur:  3,5 timmar
Språk: Svenska, Engelska
Inkluderat: Kaffe och fika på ön Vinga. Lån av skyddsutrustning. Flytväst. Del av fångsten.

Att tänka på:  Ha stövlar eller likvärdigt. Om ni lider av sjösjuka ta gärna sjösjukepiller innan.

Äventyr & Tång AB

Besöksadress:
Västra vägen 17
47542 Hönö

Tel: +46-707176655
Mail: info@marineevent.se