DSC_9793

.


.

KRÄFTSAFARI

"Catch your dream"  

.

.

RING OSS IDAG 046-(0)707176655                                     or click here ►

.


.

.


.

CATCH YOUR DREAM
Denna smakfulla varelse finner vi på lite större djup. För att fånga dem lägger vi länkar med flera burar på en bottenlina. Belöningen om man hittat rätt ställe är att det ligger flera stycken i varje bur. För många är havskräftan nummer ett vad gäller smakupplevelse bland skaldjuren. Vanligtvis fångas de med bottentrål men om man fångar dem med kräftburar slipper man att de får en bismak av lera. Det tenderar också vara större kräftor i burarna, speciellt på våren.
Eftersom vi fångar dem på 30-40 meters djup och på lerbottnar behöver vi skyddskläder när vi drar burarna som ni får låna. Vi använder en hydrualisk lindragare för att få upp dem i båten. Ert jobb består av att plocka ut kräftorna och sätta i nytt agn innan vi åter sätter tillbaka redskapen i havet.
Sedan styr vi mot ön Vinga för en välförtjänt fika innan vi återvänder med dagens fångst. Ett halvt kilo kräftor ingår i upplevelsen, att ta hem och koka.

 

Vackra ön Hönö med sina 5000 invånare. Endast 20 km från Göteborgs central. Populärt för sin shopping med sina många unika butiker i Hönö Klåva. En gång i tiden Sveriges största fiskeläge då det oftast var isfritt om vintrarna. Här hittar du en egen badplats eller så väljer du en av de stora. Fika på något av cafeérna eller ta en bit mat i någon av alla våra restauranger. Om du vill söka mer information om Hönös historia bör du besöka Fiskemuseét i Klåva och hembygdsmuseumet.

INFORMATION

Pris: 795 SEK
Säsong: April - Juli
Längd på tur: 3,5 timmar
Språk: Svenska, Engelska
inkluderat: Kaffe och "Fika" på ön Vinga,lån av skyddsutrustning, handskar, flytvästar

Att tänka på:  Ha helst gummistövlar eller liknande. Om ni lider av sjösjuka, ta en sväng om apoteket.

Äventyr & Tång AB

Besöksadress:
Västra vägen 17
47542 Hönö

Tel: +46-707176655
Mail: info@marineevent.se